Dec16

ODRŽANA SVEČANA PROJEKCIJA FILMOVA

"Snimi Ovo!"

ODRŽANA SVEČANA PROJEKCIJA FILMOVA

Sinoć je u Europskom domu u Zagrebu održana svečana projekcija kratkih filmova koje su djeca i mladi iz domova za nezbrinutu djecu snimila tijekom pohađanja medijske radionice „Snimi Ovo!“ organizirane u suradnji udruge Medijska tvornica i Europskog doma.

Medijska radionica održala se od 15. listopada do 1. prosinca 2011. u prostorijama Europskog doma u Zagrebu, koji je ustupio svoje dvorane i opremu na korištenje. Radionica na kojoj su predavali mladi hrvatski redatelji Danijel Tipura i David Tešić, pružila je priliku svim zainteresiranim mladim osobama koje žive u domovima i tzv. stambenim zajednicama za nezbrinutu djecu u Zagrebu i okolici da nauče osnove snimanja, montaže te audio i video produkcije tv spotova. Četiri tima mladića i djevojaka su zajedno osmislili teme vezane uz njihovu specifičnu životnu situaciju, te je svaka grupa snimila jedan tv spot koji tvori jedinstvenu medijsku kampanju „Vidiš li i ti stakleni strop?“ koja promiče prava djece iz domova za nezbrinutu djecu na adekvatno školovanje te zapošljavanje.

Medijsku kampanju prati i portal www.stakleni-strop.hr koji predstavlja platformu za pomoć djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a njezin glasnogovornik je Goran Vlaović koji je također sinoć prisustvovao ovom svečanom događaju. Uz veliko zadovoljstvo i veselje tijekom predstavljanja i prikazivanja spotova, voditeljica projekta i predsjednica Medijske tvornice, Valerija Novak zahvalila se svim donatorima i sponzorima koji su vjerno pratili i podržali ovaj projekt, a voditeljica print kampanje i dopredsjednica Medijske tvornice, Maja Puhovski iskoristila je u svojem govoru priliku da zahvali medijskim pokroviteljima, podijelila je djeci poklon pakete Henkela, Rijekatekstila i Goldenpointa, te uručila plakete zahvale svim sponzorima. Staklene plakete u obliku logotipa staklenog stropa izradio je poznati hrvatski umjetnik Davorin Caren, koji je posebno za ovu priliku izradio i šesnaest staklenih medalja za sve polaznike radionice u sklopu projekta „Snimi Ovo!

Projekt su do sad odlučili podržati 24 SATA TV, HRT, NOVA TV, DOMA TV, RTL, Z1 televizija i Jabuka TV koje su ustupile medijski prostor za prikazivanje spotova nastalih u sklopu medijske radionice.

Snimi Ovo!“ je sufinanciran sredstvima Svjetske banke, a proveo se uz suglasnost Ministarstva  obrazovanja, znanosti i športa, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje te pokroviteljstvo gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića.