PROMOCIJA KAMPANJE U ARENA CENTRU!

“Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!” Najveći shopping centar u Zagrebu Arena centar, podržao je veliku medijsku kampanju pod nazivom „Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!“, pa je tako u subotu ekipa iz udruge Medijska tvornica koja organizira ovu akciju, koristila promotivni štand u centru na kojem su se posjetiteljima besplatno dijelile majice s porukom kampanje, letci i brošura s dodatnim informacijama o samom projektu.

Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!“ viralna kampanja za osvješćivanje javnosti (prvenstveno djece i mladih) o nasilju na društvenim mrežama koja je zbog dobrog odjeka u javnosti, ali i podrške poznatih osoba poput Borisa Đurđevića koji je autor glazbe za oba spota i Daniele Trbović koja se uključila kao glasnogovornica, zaživjela je i kao televizijska kampanja. Spotovi u režiji Davida Tešića koji komuniciraju problem nasilja na Facebooku i YouTube-u te apeliraju na njegovu prevenciju, mogu se za sada vidjeti na tri televizije; Jabuci TV, 24 sata televiziji i Z1 televiziji, a od jeseni se očekuje prikazivanje i na Hrvatskoj televiziji čime će se dodatno pojačati prijenos poruke primarno djeci i roditeljima, bez obzira jesu li se ranije susreli s ovim problemom ili ne. “S radošću i svjesna odgovornosti sam se uključila u kampanju. Svi obrasci ponašanja prisutni u svakodnevici, grubost, agresivnost, bullying preselili su se i u virtualni svijet. Mladi i djeca prisutni su na društvenim mrežama i naša je dužnost ukazati im na neprihvatljivo ponašanje i zaštititi ih, ohrabriti i potaknuti da nipošto ne pristaju na ulogu žrtve te pojasniti im kako reagirati kad ih netko zlostavlja na društvenim mrežama.”, izjavila je glasnogovornica projekta Daniela Trbović.

Arena Centar podržava akciju „Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama“ posebno zbog naglaska ove hvale vrijedne akcije na osviješćivanju ukupne javnosti o važnosti prevencije nasilja. Vrlo je važno da svu našu djecu naučimo pravilima ponašanja u elektroničkom komuniciranju i time ih zaštitimo.“, rekla je direktorica marketinga Arena centra Sanja Vladović. 

Predsjednica udruge Medijska tvornica i voditeljica ovog projekta koji ukazuje na problem nasilja na Internetu Valerija Novak izrazila je zadovoljstvo potporom koju je dobila od prvenstveno institucija, ali i medijskih pokrovitelja, volontera i posjetitelja u Arena centru koji su rado uzeli majice koje će komunicirati poruku još dugo nakon što projekt završi. 

„Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!“ inicijativa je mladih do trideset godina koja se sufinancira sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije kroz program Mladi na djelu.

Post a comment