Filmsko-glazbena akcija za sindrom Down!

Danas je u prostorijama Europskog doma u Zagrebu i službeno predstavljena Sunčana strana dlana“, filmsko-glazbena inicijativa u organizaciji Udruge za Sindrom Down Zagreb čija je svrha educirati, informirati te senzibilizirati javnost o sindromu Down, predrasudama, preprekama i poteškoćama s kojima se svakodnevno susreću obitelji čiji član je dijete/osoba sa sindromom Down. Na press konferenciji prisustvovali su:

• Valerija Novak – predsjednica udruge Medijska tvornica i producentica filma „Can’t Bring Us Down“ 

• Natalija Belošević – predsjednica udruge Sindrom Down Zagreb 

• Danijel Tipura – redatelj filma „Can’t Bring Us Down“ 

• Lea Mijatović – pjevačica Teške industrije i glasnogovornica projekta „Sunčana strana dlana“ 

• Andrea Kaselj- jedna od glavnih uloga u filmu o osobama sa sindromom Down 

Projekt se sastoji od dva događaja koja će se održati u ponedjeljak 19. ožujka 2012. u kazalištu Kerempuh: 

• U 17 sati održati će se svečana projekcija filma „Can’t Bring Us Down“ redatelja Danijela Tipure i Valerije Novak, a film ima namjeru educirati javnost i osigurati temeljno ljudsko pravo na normalan život i uključenost u širu društvenu zajednicu. 

• U 20 sati održati će se i koncert Sunčana strana dlana, a kompletan prihod od ulaznica ići će za financiranje rada udruge za Sindrom Down Zagreb koja brine o 120 štićenika. Na koncertu će nastupiti brojni hrvatski glazbenici: Aerodrom, Colonia, Natali Dizdar, Ivana Kindl, Luka Nižetić, Sandi, Sane i Teška industrija. 

U toku ožujka odviti će se i sljedeća popratna događanja: 

16. ožujak 2012. – „celebrity buvljak“ u Arena centru od 15 do 21h 

17. ožujak 2012. – štandovi u Avenue Mall-u i na Cvjetnom trgu od 12 do 20h (prodaja ulaznica, majica te sitnica koje su Downići radili) 

21. ožujak 2012. – prodajna izložba Stefan Lupino i Ivica Propadalo u Europskom domu Sav prihod od prodanih ulaznica i predmeta koje poznate osobe doniraju ide za rad udruge za sindrom Down Zagreb. 

Otvoren je i broj za prikupljanje sredstava za rad udruge Sindrom Down Zagreb. Pozivom na 060 92 00 možete donirati 6,25 kn te na taj način i vi postati sunčana strana dlana! 

Pjesma „Sunčana strana dlana“ Teške industrije himna je projekta, a pjevačica banda, Lea Mijatović ujedno je i glasnogovornica kampanje za prava osoba sa sindromom Down. Spot je režirao Danijel Tipura, a za potrebe spota koristile su se snimke iz filma „Can’t Bring Us Down“, dok su ostale scene snimane u studiju i na Bundeku s djecom.

Post a comment