Pjesma Teške industrije pod nazivom „Sunčana strana dlana“ najavljuje početak istoimenog projekta!

Sunčana strana dlana“ je glazbeno-filmski projekt u organizaciji Medijske tvornice i Udruge za Sindrom Down Zagrebčija je svrha educirati, informirati te senzibilizirati javnost o sindromu Down, predrasudama, preprekama i poteškoćama s kojima se svakodnevno susreću obitelji čiji član je dijete/osoba sa sindromom Down.]]> Sunčana strana dlana“ je glazbeno-filmski projekt u organizaciji Medijske tvornice i Udruge za Sindrom Down Zagreb čija je svrha educirati, informirati te senzibilizirati javnost o sindromu Down, predrasudama, preprekama i poteškoćama s kojima se svakodnevno susreću obitelji čiji član je dijete/osoba sa sindromom Down.

Inicijativa ovog projekta je senzibilizirati javnost povodom Svjetskog dana sindroma Down koji je prvi put ove godine utvrđen UN konvencijom za 21. ožujka 2012 godine.

Projekt se sastoji od dva događaja koja će se održati u ponedjeljak 19.3.2012. u kazalištu Kerempuh:

U 17 sati održati će se svečana projekcija filma „Can’t Bring Us Down“ redatelja Danijela Tipure i producentice Valerije Novak, a film ima namjeru educirati javnost i osigurati temeljno ljudsko pravo na normalan život i uključenost u širu društvenu zajednicu. U 20 sati održati će se i koncert Sunčana strana dlana, a kompletan prihod od ulaznica ići će za financiranje rada udruge za Sindrom Down Zagreb koja brine o 120 štićenika. Na koncertu će nastupiti brojni hrvatski glazbenici: Colonia, Luka Nižetić, Natali Dizdar, Teška industrija, Sane, Aerodrom, Ivana Kindl i Sandi.

Ulaznice za koncert po cijeni od 100 kn možete kupiti na blagajni Kerempuha, Ilica 31, te u ticket shopu Eventima, Jurišićeva 2a. Posebna prilika za kupit ulaznice biti će u subotu 10.3. i u subotu 17.3. na štandu Sunčane strane dlana u Avenue Mallu u Zagrebu na kojem će se od 14 do 20h prodavati ulaznice za koncert.

Pjesma „Sunčana strana dlana“ Teške industrije himna je projekta Sunčana strana dlana, a pjevačica banda, Lea Mijatović ujedno je i glasnogovornica kampanje za prava osoba sa sindromom Down. Spot je režirao Danijel Tipura, a za potrebe spota koristile su se snimke iz filma „Can’t Bring Us Down“, dok su ostale scene snimane u studiju i na Bundeku s djecom.

Otvoren je i humanitarni broj za prikupljanje sredstava za rad udruge Sindrom Down Zagreb. Pozivom na 060 92 00 možete donirati 6,25 lipa udruzi Sindrom Down Zagreb i postati dio sunčane strane dlana!

Post a comment