Na snimanju u Jaski!

“Nasilje nije cool” Ekipa Medijske tvornice danas je u sklopu projekta “Nasilje nije cool” održala snimanje u osnovnoj školi “Ljubo Babić” u Jastrebarskom. Ukupno 25 učenika viših razreda osnovne škole “Ljubo Babić” iz Jastrebarskog danas je sudjelovalo u prvoj fazi projekta Medijske tvornice koji predstavlja nastavak prošlogodišnje kampanje – “Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!”, a provodi se uz sufinanciranje Europske komisije kroz program Mladi na djelu, sredstva Gradskog ureda za obrazovanje i šport te uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, suglasnost Ministarstva socijalne politike i mladih te preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Cilj projekta “Nasilje nije cool” jest potaknuti diskusiju o cyber-bullyingu na školskim hodnicima, doprijeti izravno do ciljne skupine te tako približiti temu onima koji u njoj najviše sudjeluju, bilo kao žrtva, bilo kao nasilnik. Tako se uz pomoć profesorice Edite Jurjević jučer održala prva faza radionice u kojoj su se, nakon provedene ankete o stupnju znanja o nasilju na društvenim mrežama, učenici podijelili u afirmacijsku i negacijsku skupinu te osmisli video skečeve za svaku skupinu. Osmišljene scenarije u kojoj su i sami glumili, učenici su snimili uz pomoć ekipe i opreme Medijske tvornice te snimatelja Davida Tešića.

Jako sam zahvalna profesorici Jurjević na njenom iznimnom doprinosu, učenici su bili jako znatiželjni i spremni na suradnju što nam je uvelike olakšalo posao odnosno snimanje skečeva.“, zaključila je voditeljica projekta Valerija Novak.

Post a comment