Novi partnerski projekt Medijske tvornice počinje ovaj vikend!

“CLosEUp” Još samo tri dana preostalo je do početka novog EU sufinanciranog projekta ClosEUp koji zajednički provode Institut za međunarodne odnose i Medijska tvornica. Već ove subote očekuju vas radionice o projektnom managmentu, a od 20h projekcije video priča o uspješnim projektima financiranim od strane EU fondova. Ulaz je besplatan! Lokacije i datumi nadolazećih festivala:

Filmski festivali u sklopu ClosEUp (Europa izbliza) projekta će se održati u pet hrvatskih županija: Brodsko-posavska (Slavonski Brod, 16.08.2014.) Splitsko-dalmatinska (Split, 23.08.2014.) Dubrovačko-neretvanska (Dubrovnik, 30.08.2014.) Krapinsko-zagorska (Krapina, 06.09.2014.) Grad Zagreb (Zagreb, 13.09.2014) Prema istraživanju javnog mnijenja u Hrvatskoj, riječ je o područjima sa slabijim poznavanjem instrumenata pomoći EU te su, u skladu s ciljevima projekta, upravo zbog toga odabrani. Filmski festivali u tim županijama će biti otvoreni svima – poslovnoj zajednici, poljoprivrednicima, nevladinim organizacijama, poduzetnicima, domaćicama, nezaposlenima, studentima, učenicima, mlađima i starijima. Ideja je raspršiti predrasude o EU široj javnosti , posebice onima koji imaju najmanje znanja o tome i ograničen pristup internetu. Završno festivalsko događanje će se održati u Zagrebu.

Filmovi:

20 ClosEUp kratkih filmova će prikazati 20 projekata koji su uspješno realizirani uz pomoć sredstava iz fondova EU. U svakoj su županiji odabrana četiri projekta, čiji će voditelji podijeliti svoje rezultate, iskustvo i savjete te tako utjecati na bolje razumijevanje vrijednosti EU i motivaciju gledatelja iz raznih dijelova Hrvatske da sudjeluju u programima EU. Snimljeni voditelji projekata bit će pozvani na festival koji se održava u njihovoj regiji, da podijele svoja iskustva i odgovore na pitanja publike.

Ako ste u blizini, svakako nas posjetite!

Post a comment