Održano snimanje u Novoj Gradišci!

“Nasilje nije cool”

U sklopu projekta “Nasilje nije cool” Medijska tvornica je danas održala snimanje u osnovnoj školi “Mato Lovrak” u Novoj Gradišci.

Izvrsno napredujemo, a David i ostatak ekipe svarno rade odličan posao. Vjerujem da će filmići biti odlični za diskusiju.” izjavila je voditeljica projekta Valerija Novak nakon snimanja u osnovnoj školi “Mato Lovrak” u Novoj Gradišci. Uz pomoć profesora Igora Samca održala se prva faza radionice u kojoj su se, nakon provedene ankete o stupnju znanja o nasilju na društvenim mrežama, ukupno 25 učenika podijelila u afirmacijsku i negacijsku skupinu te osmisli video skečeve za svaku skupinu. Osmišljene scenarije u kojoj su i sami glumili, učenici su snimili uz pomoć ekipe i opreme Medijske tvornice te snimatelja Davida Tešića.

Cilj projekta “Nasilje nije cool” jest potaknuti diskusiju o cyber-bullyingu na školskim hodnicima, doprijeti izravno do ciljne skupine te tako približiti temu onima koji u njoj najviše sudjeluju, bilo kao žrtva, bilo kao nasilnik.

Projekt “Nasilje nije cool” predstavlja nastavak prošlogodišnje kampanje – “Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!”, a provodi se uz sufinanciranje Europske komisije kroz program Mladi na djelu, sredstva Gradskog ureda za obrazovanje i šport te uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, suglasnost Ministarstva socijalne politike i mladih te preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Post a comment