Medijska tvornica u OŠ Horvati!

“Nasilje nije cool”

Nakon Rijeke, ekipa Medijske tvornice danas je u sklopu projekta “Nasilje nije cool” održala snimanje u osnovnoj školi “Horvati” u Zagrebu.

“Nakon jučerašnje radionice u Rijeci, danas smo se našli u Zagrebu. Snimanje je prošlo super, jedino je naše male glumce smetala buka koja je tijekom školskih odmora ometala snimanje pa smo zadnju scenu morali ponavljati i do deset puta. Pri tome smo se dobro nasmijali, ali i namučili. Mislim da su djeca uspjela vidjeti kako je svaki posao težak, pa tako i glumački.” izjavila je voditeljica projekta Valerija Novak nakon snimanja na kojem je danas sudjelovalo 29 učenika osnovne škole “Horvati”. Uz pomoć profesora Linde Šimonović Nakić i Ivana Karduma održala se prva faza radionice u kojoj su se, nakon provedene ankete o stupnju znanja o nasilju na društvenim mrežama, učenici podijelili u afirmacijsku i negacijsku skupinu te osmisli video skečeve za svaku skupinu. Osmišljene scenarije u kojoj su i sami glumili, učenici su snimili uz pomoć ekipe i opreme Medijske tvornice te snimatelja Davida Tešića.

Cilj projekta “Nasilje nije cool” jest potaknuti diskusiju o cyber-bullyingu na školskim hodnicima, doprijeti izravno do ciljne skupine te tako približiti temu onima koji u njoj najviše sudjeluju, bilo kao žrtva, bilo kao nasilnik. Projekt “Nasilje nije cool” predstavlja nastavak prošlogodišnje kampanje – “Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!”, a provodi se uz sufinanciranje Europske komisije kroz program Mladi na djelu, sredstva Gradskog ureda za obrazovanje i šport te uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, suglasnost Ministarstva socijalne politike i mladih te preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Post a comment