Održano snimanje u ZUG-u!

“Nasilje nije cool”

U sklopu projekta “Nasilje nije cool” koji se provodi u sklopu kampanje Vlade RH “Dislajkam mržnju – NE govoru mržnje na internetu” Medijska tvornica je danas održala snimanje u Zagrebačkoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu.

Bilo je zabavno, ali i naporno na snimanju. Mislim da su se danas svi uvjerili kako je posao glumca, redatelja, snimatelja, tonskog majstora i scenarista težak posao, i nimalo glamurozan kako izgleda na televiziji. Nadam se da su se učenici zabavili i da će filmići biti odlični za diskusiju.“, izjavila je voditeljica projekta Valerija Đurđević nakon snimanja u Zagrebačkoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu. Uz pomoć profesorice Vande Mitrović održala se prva faza radionice u kojoj su se, nakon provedene ankete o stupnju znanja o nasilju na društvenim mrežama, ukupno 20 učenika podijelila u afirmacijsku i negacijsku skupinu te osmisli video skečeve za svaku skupinu. Osmišljene scenarije u kojoj su i sami glumili, učenici su snimili uz pomoć ekipe i opreme Medijske tvornice te snimatelja Davida Tešića.

Cilj projekta “Nasilje nije cool” jest potaknuti diskusiju o cyber-bullyingu i govoru mržnje na školskim hodnicima, doprijeti izravno do ciljne skupine te tako približiti temu onima koji u njoj najviše sudjeluju, bilo kao žrtva, bilo kao nasilnik.

Projekt “Nasilje nije cool” predstavlja nastavak prošlogodišnje kampanje – “Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!”, a provodi se u sklopu kampanje Vlade RH “Dislajkam mržnju – NE govoru mržnje na internetu” Ministarstva socijalne politike i mladih, uz sufinanciranje sredstva Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport, uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Post a comment