Održano snimanje u X. gimnaziji!

“Nasilje nije cool”

U sklopu projekta “Nasilje nije cool” koji se provodi u sklopu kampanje Vlade RH “Dislajkam mržnju – NE govoru mržnje na internetu” Medijska tvornica je danas održala snimanje u X. gimnazijii u Zagrebu.

“Danas smo bili jako produktivni i sretni na snimanju jer je sve prošlo u najboljem redu, a ujedno smo proslavili i zadnje snimanje obzirom da nam je X. gimnazija posljednja, petnaesta po redu škola koju smo obišli u sklopu projekta. Ponosni smo i pozitivno umorni. Hvala našem Davidu koji me vjerno pratio na svim snimanjima.“, izjavila je voditeljica projekta Valerija Đurđević nakon snimanja u X. gimnaziji u Zagrebu. Uz pomoć psihologinje škole Marije Roth održala se prva faza radionice u kojoj su se, nakon provedene ankete o stupnju znanja o nasilju na društvenim mrežama, ukupno 20 učenika podijelila u afirmacijsku i negacijsku skupinu te osmisli video skečeve za svaku skupinu. Osmišljene scenarije u kojoj su i sami glumili, učenici su snimili uz pomoć ekipe i opreme Medijske tvornice te snimatelja Davida Tešića.

Cilj projekta “Nasilje nije cool” jest potaknuti diskusiju o cyber-bullyingu i govoru mržnje na školskim hodnicima, doprijeti izravno do ciljne skupine te tako približiti temu onima koji u njoj najviše sudjeluju, bilo kao žrtva, bilo kao nasilnik.

Projekt “Nasilje nije cool” predstavlja nastavak prošlogodišnje kampanje – “Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!”, a provodi se u sklopu kampanje Vlade RH “Dislajkam mržnju – NE govoru mržnje na internetu” Ministarstva socijalne politike i mladih, uz sufinanciranje Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport, suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Post a comment