POZNATI U BORBI PROTIV CYBER-BULLYINGA

“Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!” Event Medijske tvornice i Arena centra pod nazivom “Prijateljstvo je najbolji put” koji se održao u subotu, u Arena centru, privukao je veliki broj roditelja, učitelja i djece, ali i niz poznatih osoba koji su došli podržati akciju.]]> Tijekom popodnevnih sati održao se kviz znanja na osam lokacija Profil&Mozaik, Blitz Cinestar, Blitz film & video, Skybowling, Iskon Internet, Mikronis HP Store, McDonald’s i iStyle, na kojima su djeca odgovarala na pitanja o ponašanju i zaštiti na Internetu te tako osvajali poklon pakete, a imali su prilike sudjelovati i u kreativnom video natječaju. Svako dijete koje je htjelo sudjelovati, snimilo je svoju video poruku o nasilju na društvenim mrežama te tako ušlo u borbu za glavnu nagradu – iPod Shuffle. Budući da se događaj odvijao u sklopu medijske kampanje Medijske tvornice pod nazivom „Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!“, mnoštvo poznatih osoba sudjelovalo je u Arena učionici koju je vodila Ida Prester. 

Boris Đurđević, Davor Bernardić, Antonija Blaće, Mario Petreković, Ivan Šarić, Martin Kuzmanović i direktorica marketinga Arena Centra Sanja Vladović, prisjetili su se svojih školskih dana, sjeli u školske klupe okupljeni mnoštvom znatiželjne djece te vjerno pratili nastavu „profesorice“ Ide Prester koja je govorila o temi zlostavljanja na Internetu te metodama zaštite. Prikazali su se i spotovi u sklopu kampanje redatelja Davida Tešića, koji su prikazali moguća loša ponašanja na Facebook-u i YouTube-u te se nakon toga vodila otvorena diskusija o tom problemu. Čuli smo i pravno gledište Ivane Jović Biondić, predsjednice Radne skupine abuse službi hrvatskih pružatelja Internet usluga koja se bavi upravo pitanjem nasilja na Internetu. Svi sudionici ove interaktivne učionice složili su se oko činjenice da se o ovome problemu treba više razgovarati, educirati djecu i mlade putem više ovakvih i sličnih inicijativa, a element zabave u Areninoj učionici svakako je unio uvijek veseli Mario Petreković koji je djecu kroz zabavna pitanja i odgovore usmjeravao kako bi se jedni prema drugima trebali odnositi kako u osobnom tako i u virtualnom kontaktu. 

Ovim eventom kampanja „Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!“ koja se provodi kroz program Europske komisije Mladi na djelu te uz potporu Ureda za udruge Vlade RH, osvojila je mnoga srca posjetitelja u Arena centru, koji je svojim sudjelovanjem još jednom pokazao zašto je najposjećeniji shopping centar u Hrvatskoj.

Post a comment