NASILJE NIJE COOL

“ZAUSTAVIMO NASILJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA!”

Ekipa Medijske tvornice svojim stalnim aktivnostima u borbi protiv cyber-bullyinga zaslužila je, osim podrške poznatih osoba i pozornosti medija, i pozivnicu da predstavi svoj novi projekt i na nadolazećem INFO sajmu na Zagrebačkom velesajmu.

Projekt “Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!” nastavlja se pod nazivom “Nasilje nije cool”, a predstavljanje novog projekta održati će se u četvrtak 15. studenog 2012. godine u 17 sati u sklopu INFO sajma na Zagrebačkom velesajmu na poziv suorganizatora sajma, CARNet-a.

Zagrebački velesajam i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet u studenome 2012. godine organiziraju sajam informacijskih tehnologija – INFO. Na sajmu INFO, CARNet će obilježiti 20. obljetnicu Interneta u Republici Hrvatskoj te će se predstaviti kroz niz predavanja, prezentacija, zanimljivih događanja i radionica. Upravo će prezentacija projekta “Nasilje nije cool” u organizaciji Medijske tvornice biti jedan od zanimljivosti na sajmu.

Event “Nasilje nije cool” ima za cilj predstaviti našu posljednju medijsku kampanju “Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!” koja se provodila od siječnja do listopada 2012. godine, a sufinancirana je sredstvima Europske komisije kroz program Mladi na djelu te sredstvima Ureda za udruge Vlade RH. Cilj kampanje je bio informirati, senzibilizirati i educirati prvenstveno djecu i mlade te roditelje i širu javnost o postojanju i prevenciji nasilja na društvenim mrežama, odnosno cyber-bullyinga. Event je zamišljen kao interaktivna učionica moderirana od strane voditelja, a uključivati će projekciju dva spota nastala u sklopu kampanje čija je glasnogovornica Daniela Trbović. Osim učenika i profesora koji će imati prilike sudjelovati, i mnoštvo poznatih osoba prisjetiti će se svojih školskih dana te sjesti nazad u školske klupe i pogledati kratke spotove koji se bave tematikom nasilja na društvenim mrežama. Dok prvi spot obrađuje tematiku nasilja na Facebooku, drugi spot se bavi tematikom nasilja na You Tubeu, a nakon prikazivanja potaknuti će se i otvorena diskusija o toj temi među posjetiteljima CARNetovog programa u sklopu INFO sajma na Zagrebačkom velesajmu.

Također, posjetiteljima sajma bit će na raspolaganju djelatnici CARNeta koji će pružati opće informacije i prezentirati brojne CARNetove usluge, a za neke od njih posjetitelji će se moći predbilježiti na sajmu (npr. otvoriti domenu).

Detaljnije o INFO sajmu možete pročitati ovdje, a informacije o našem eventu Nasilje nije cool potražite ovdje.

Post a comment