PROJEKT MEDIJSKE TVORNICE ODABRAN KAO PRIMJER DOBRE PRAKSE

“Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!” Nakon niza prošlogodišnjih uspjeha vezanih uz projekt Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!, stiglo je i najveće priznanje za udrugu Medijska tvornica. Europska komisija odabrala je upravo ovaj projekt osvješćavanja o problemu cyber-bullyingu kao primjer dobre prakse koji će se predstaviti na ovogodišnjoj inicijativi EU pod nazivom Mladi u pokretu. Mladi u pokretu je inicijativa koju Europska komisija u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU, organizira kao dvodnevno događanje 19. i 20. lipnja na Trgu bana Jelačića. Događanje je namijenjeno široj javnosti, a posebice mlađoj populaciji. Naglasak događanja je na mogućnostima i iskustvima u obrazovanju i zapošljavanju mladih, a temelji se na prezentacijama primjera dobre prakse, izravnoj komunikaciji te raznim nastupima. Glavne teme su mobilnost u svrhu učenja i usavršavanja, zapošljavanje, volontiranje i razmjene mladih. Svrha je navedenog događanja učiniti Europsku uniju razumljivijom i privlačnijom mladim ljudima. Veći dio programa obuhvatit će predstavljanje projekata unutar Programa za cjeloživotno učenje i programa Mladi na djelu, te iskustva pojedinačnih sudionika, ali i ostalih institucija koje provode IPA projekte kao što su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Ured za udruge Vlade RH. Koncept događanja uključuje predstavljanje najboljih primjera dobre prakse na pozornici te je upravo projekt Medijske tvornice zaslužio svoje mjesto u ovom odabranom društvu.

Svi smo jako sretni zbog ovakvog priznanja. Činjenica da je Europska komisija baš odabrala naš projekt, među stotinama projekata koji su se provodili prošle godine, govori da jako dobro radimo svoj posao. Ponosna sam zaista na sve sudionike u ovom projektu, zahvaljujem se još jednom svim televizijama i ostalim medijima koji su nas podržavali, kao i volonterima koji su nesebično poklanjali svoje vrijeme u sklopu naših aktivnosti. Veliko hvala i našoj glasnogovornici Danieli Trbović koja je zasigurno odigrala važnu ulogu u promociji poruka ove kampanje.”, zaključila je predsjednica Medijske tvornice Valerija Novak.

Pozivamo sve članove, prijatelje, suradnike, studente, volontere, sponzore, donatore i ostale zainteresirane da prisustvuju ovom važnom događaju. Prezentacija će se odviti u srijedu 19. lipnja 2013. s početkom u 13.45 sati.

Ulaz je besplatan!

Vidimo se!

Post a comment