Ekipa Medijske tvornice u Velikom Bukovcu!

“Nasilje nije cool” Danas je mlada ekipa Medijske tvornice u sklopu projekta Nasilje nije cool posjetila osnovnu školu Veliki Bukovec u Velikom Bukovcu u Varaždinskoj županiji.Ukupno 24 prijavljenih učenika viših razreda osnovne škole Veliki Bukovec prijavilo se za sudjelovanje u novom projektu Medijske tvornice. “Nasilje nije cool” nastavak je uspješnog projekta Medijske tvornice – “Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!”, a provodi se uz sufinanciranje Europske komisije kroz program Mladi na djelu, sredstva Gradskog ureda za obrazovanje i šport te uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, suglasnost Ministarstva socijalne politike i mladih te preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Cilj programa “Nasilje nije cool” jest potaknuti diskusiju na školskim hodnicima, doprijeti izravno do ciljne skupine te tako približiti temu onima koji u njoj najviše sudjeluju, bilo kao žrtva, bilo kao nasilnik.

“Još jedno snimanje je iza nas. Djeca me svaki puta iznova oduševe sa svojim idejama. Posebno me veseli kako su spremni na suradnju te kako nemaju nikakvu tremu pred kamerama.”, izjavila je voditeljica projekta Valerija Novak koja je uz pomoć profesorica Marine Zember i Štefanije Šarec upravo danas održala prvu fazu radionice u Velikom Bukovcu, u kojoj su se, nakon provedene ankete o stupnju znanja o cyber-bullyingu, učenici podijelili u afirmacijsku i negacijsku skupinu te osmisli video skečeve za svaku od skupina. Osmišljene scenarije u kojoj su i sami glumili, učenici su snimili uz pomoć ekipe Medijske tvornice te snimatelja Davida Tešića koji je snimio netom napisane scenarije afirmacijske i negacijske skupine.

Post a comment