“Nasilje nije cool” u OŠ Tužno

“Nasilje nije cool” Jučer je ekipa Medijske tvornice snimala spotove u sklopu projekta Nasilje nije cool u OŠ Tužno.26 učenika viših razreda osnovne škole Tužno prijavilo se za sudjelovanje u projektu Medijske tvornice koji predstavlja nastavak prošlogodišnje kampanje – “Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!”, a provodi se uz sufinanciranje Europske komisije kroz program Mladi na djelu, sredstva Gradskog ureda za obrazovanje i šport te uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, suglasnost Ministarstva socijalne politike i mladih te preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje. 

Cilj programa “Nasilje nije cool” jest potaknuti diskusiju na školskim hodnicima, doprijeti izravno do ciljne skupine te tako približiti temu onima koji u njoj najviše sudjeluju, bilo kao žrtva, bilo kao nasilnik. Tako se uz pomoć profesorice Gordane Sokol jučer održala prva faza radionice u osnovnoj školi u Tužnom kraj Radovana, u kojoj su se nakon provedene ankete o stupnju znanja o cyber-bullyingu, učenici podijelili u afirmacijsku i negacijsku skupinu te osmisli video skečeve za svaku skupinu. Osmišljene scenarije u kojoj su i sami glumili, učenici su snimili uz pomoć ekipe Medijske tvornice te snimatelja Davida Tešića. 

Jako sam zadovoljna današnjim razvojem situacije i druženjem s učenicima među kojima ima skrivenih ozbiljnih glumačkih talenata!“, zaključila je voditeljica projekta Valerija Novak nakon snimanja.

Post a comment