Medijska tvornica danas u dvije škole!

“Nasilje nije cool”

Mladi tim Medijske tvornice danas je uspio obići čak dvije škole u sklopu projekta Nasilje nije cool.

Današnji dan ekipa Medijske tvornice odlučila je iskoristiti kako bi obišla čak dvije slavonske škole. Tako su prvo, u dogovoru s profesoricom Blankom Mihaljević, Valerija Novak i David Tešić odradili snimanje oba spota u sklopu projekta “Nasilje nije cool” u prostorijama OŠ Mladost u Osijeku, a samo sat vremena poslije snimanje se odvijalo i na hodnicima srednje škole “Isidora Kršnjavoga” u Našicama pod budnim okom profesorice Ljerke Nađ Baričević. Osmišljene scenarije u kojoj su i sami glumili, učenici i jedne i druge škole snimili su uz pomoć nastavnika te ekipe Medijske tvornice.

“Nasilje nije cool” nastavak je prošlogodišnje kampanje – “Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!”, a provodi se uz sufinanciranje Europske komisije kroz program Mladi na djelu, sredstva Gradskog ureda za obrazovanje i šport te uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, suglasnost Ministarstva socijalne politike i mladih te preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje. Cilj programa jest potaknuti diskusiju na školskim hodnicima, doprijeti izravno do ciljne skupine te tako približiti temu onima koji u njoj najviše sudjeluju, bilo kao žrtva, bilo kao nasilnik.

Iako je bilo iznimno naporno odraditi snimanje čak četiri spota u jednom danu, moram priznati da sam ponosna na sve sudionike projekta i način na koji smo organizirali današnje aktivnosti. Učenici škole u Osijeku su se zaista dobro pripremili tako da je sve prošlo glatko, a škola u Našicama je naša prva srednja škola koju smo uključili u projekt i nadam se da će se ova pozitivna praksa nastaviti i iduće godine jer su srednjoškolci jako dobro reagirali na temu projekta.“, kazala je Valerija Novak nakon povratka iz Našica.

Post a comment