Predstavljen partnerski projekt IRMO-a i Medijske tvornice

“ClosE_Up” U prostorijama Prijelaznog ureda Europske delegacije na Trgu žrtava fašizma 6 danas su Institut za međunarodne odnose (IRMO) i Medijska tvornica predstavili dosadašnje rezultate u pripremi i provedbi partnerskog projekta ClosE_Up.ClosE_Up (Europa izbliza) je edukativno-kreativni projekt koji se sastoji od ciklusa festivala kratkog filma i projektnih radionica na temu kako pripremiti i realizirati EU projekte. Naziv projekta se odnosi na izraz koji se koristi u filmskoj industriji, televizijskoj produkciji, fotografiji i stripu, a predstavlja zumiranje. Upravo to je cilj ClosE_Up projekta: približiti sliku o EU hrvatskim građanima, kroz iskustva iz prve ruke koja su zabilježena objektivom kamere.

Opći cilj projekta je povećati razumijevanje programa EU i koristi od pomoći fondova EU. Također, namjera je pomoći postojećim i potencijalnim prijaviteljima projekata kroz informiranje na filmskim festivalima, kroz projektne radionice, on-line priručnike i školska predavanja. 

Specifični ciljevi projekta su: 

  1. Promovirati na filmskim festivalima primjere hrvatskih projekata s uspješnim rezultatima koji su koristili sredstva fondova EU, s voditeljima tih projekata kao gostima festivala
  2. Informirati i educirati o strukturnim fondovima, kohezijskoj politici i ostalim programima EU, s naglaskom na pripremu projekata i projektni ciklus, kroz radionice za vrijeme festivala i predavanja u srednjim školama 
  3. Povećati znanja o upravljanju projektima u Hrvatskoj, objavom multimedijskih on-line priručnika i on-line savjetodavne pomoći sadašnjim i budućim korisnicima sredstava fondova EU. 

Nositelji projekta koji se sufinancira kroz fond IPA INFO je Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) koji svojim interdisciplinarnim znanstvenim i stručnim radom pridonosi primijenjenom istraživanju i debati o suvremenim ekonomskim, političkim i društvenim pitanjima od globalnog značaja, te razvoju Republike Hrvatske u međunarodnom okruženju. Partner na ovom projektu je upravo Medijska tvornica koja će biti zadužena za snimanje 20 kratkih video uradaka koji će prikazati uspješno provedene projekte sufinaciranje iz EU fondova. 20 snimljenih filmova biti će prikazani na pet jednodnevnih festivala u 5 gradova u RH: Krapini, Zagrebu, Slavonskom brodu, Splitu i Dubrovniku.

Ponosna sam na sve protagoniste ovog projekta i nadam se da ćemo uspješno provesti sve zamišljene i pomno planirane faze projekta. Mislim da smo to danas Karolina Horvatinčić i ja jasno demonstrirale na sastanku udruga i projekata koje sufinancira Europska komisija.”, zaključila je predsjednica Medijske tvornice Valerija Novak.

Post a comment