Medijska tvornica dobila prvu međunarodnu donaciju

“Snimi Ovo!”

Osam nevladinih organizacija u Hrvatskoj, među kojima i Medijska tvornica, danas je dobilo potporu Svjetske banke u iznosu od USD 45.000 u okviru programa Fonda za civilno društvo (CFS) 2011. Potpore će pomoći nevladinim organizacijama u provedbi projekata uključivanja građana putem aktivnosti koje osnažuju i omogućuju skupinama civilnog društva da poduzimaju inicijative i utječu na razvojne ishode u čijem su središtu osjetljive i marginalizirane skupine i pojedinci.

Nakon pomnog razmatranja 84 prijedloga, koje su predložile nevladine udruge iz cijele zemlje, odabrano je osam projekata. Projekti koji su ovogodišnji dobitnici obuhvaćaju širok raspon aktivnosti uključivanja civilnog društva kao što su: osnaživanje mladih i marginaliziranih skupina, socijalno uključivanje osoba s invaliditetom te zaštita okoliša.

„SNIMI OVO!“ je projekt Medijske tvornice koji je u društvu odabranih osam. Riječ je o inicijativi mladih za mlade koja potiče kvalitetno provođenje vremena te osposobljava mlade u domovima za nezbrinutu djecu putem medijske radionice koja se sastoji od aktivnosti koje promiču participaciju, te daju priliku mladima da usvoje nova znanja i vještine koje će im olakšati proces socijalizacije u zajednicu. Radionica će pružiti priliku svim zainteresiranim mladim osobama koje žive u domovima i tzv. stambenim zajednicama za nezbrinutu djecu u Zagrebu i okolici da nauče osnove snimanja, montaže te audio i video produkcije tv spotova. Nove vještine polaznici će moći primijeniti u produkciji edukacijskih i promotivnih TV spotova o pravima djece iz domova za djecu i mladež na obrazovanje i zapošljavanje. TV spotovi emitirat će se na internetu te na lokalnim i nacionalnim televizijama.

Na svečanoj ceremoniji koja se održala u uredu Svjetske banke, mlada ekipa Medijske tvornice predstavila je svoj projekt i usput se dobro zabavila, pri čemu su predsjednica udruge Valerija Novak i voditelj ureda Svjetske banke u Hrvatskoj Hongjoo Hahm svečano potpisali ugovor o donaciji.

Post a comment