Projekt Medijske tvornice odabran u žestokoj konkurenciji

“Život dostojan čovjeka”

Jučer je u prostorijama Holcima održan Sajam dobrih ideja na kojem su pobjednici ovogodišnjeg Holcim natječaja za sponzorstva i donacije predstavili svoje projekte.172 projekta, iz različitih organizacija i udruga u Hrvatskoj, pristigla su na ovogodišnji natječaj za donacije i sponzorstva usmjeren na projekte koji promiču ljudska prava. Izborno povjerenstvo izabralo je sedam najboljih, a projekt Medijske tvornice među odabranim je projektima.

172 projekta, iz različitih organizacija i udruga u Hrvatskoj, pristigla su na ovogodišnji Holcimov natječaj za donacije i sponzorstva usmjeren na projekte koji promiču ljudska prava. Izborno povjerenstvo izabralo je sedam najboljih, a projekt Medijske tvornice među odabranim je projektima. ŽIVOT DOSTOJAN ČOVJEKA je medijska kampanja s ciljem edukacije, informiranja i osvješćivanja javnosti o problemima gotovo 25 000 zaposlenih koji danas u Hrvatskoj, na različite načine, ne primaju plaću i/ili im poslodavci ne plaćaju pune doprinose. Opći cilj projekta je podizanje svijesti o odgovornosti državnog i privatnog sektora za živote svojih zaposlenika. Nužna je edukacija i informiranje velikog broja ljudi koji svakodnevno odlaze na posao za koji nisu primili zasluženu plaću danima, tjednima ili mjesecima o pravima koja su im teško povrijeđena.

Specifični ciljevi:

1. Ukazati na različite vrste narušavanja ljudskih prava radnika koji dolaze mjesecima na posao, a ne primaju plaću 2. Senzibilizirati javnost u prepoznavanju postojećih oblika narušavanja ljudskih prava zaposlenika 3. Potaknuti rasprave, i društvenu odgovornost te pokrenuti poboljšanja u postojećim politikama i programima koji će osigurati bolji sustav osiguravanja ljudskih prava prilikom radnog odnosa između poslodavaca i zaposlenika

Maja Puhovski i Valerija Novak predstavile su projekt Medijske tvornice na Sajmu dobrih ideja. Tijekom te prigode potpisan je i ugovor o donaciji između Holcima i Medijske tvornice. Želimo izraziti veliko zadovoljstvo i zahvalnost što je HOLCIM prepoznao i podržao projekt na kojem su Danijel Tipura, Maja Puhovski i Valerija Novak danonoćno radili.

Samo srcem!

Post a comment