Medijska tvornica na Javnom savjetovanju u Gradskoj skupštini

Javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih

Predsjednica udruge Medijska tvornica Valerija Novak danas je u Zagrebačkoj skupštini sudjelovala u radnoj skupini predstavnika neprofitnog sektora mladih vezano uz dopune i izmjene Zakona o savjetima mladih.

Udruga mladih Medijska tvornica sudjelovala je na na javnom savjetovanju o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih koje se održalo danas u Zagrebačkoj skupštini, u organizaciji Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Zagreba.

Javnu raspravu otvorio je govorom dobrodošlice predsjednik Zagrebačke skupštine Davor Bernardić, koji je istaknuo važnost uloge mladih u današnjem društvu te kako će uvijek biti podrška inicijativima mladih koje su usmjerene poboljšanju ukupnog položaja mladih u RH. Svoju podršku, ali i korisne informacije pružila je i pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Maja Sporiš, koja je istaknula kako upravo javnim savjetovanjima žele zainteresiranim javnostima približiti Zakon i njegove odredbe.

Svrha organizacije savjetovanja je bila prikupiti informacije o interesima svih javnosti, stavovima i prijedlozima vezano uz Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih, a u skladu s odredbama Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, dr. propisa i akata. Cilj savjetovanja je bio olakšati interakciju građanima i predstavnicima zainteresirane javnosti u procesu donošenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih, te potaknuti aktivnije sudjelovanje mladih u javnom životu.

Predsjednica udruge Medijska tvornica Valerija Novak izrazila je zadovoljstvo sudjelovanjem u oblikovanju Zakona te istaknula: “Ovakvo javno savjetovanje pokazuje nam kako je Ministarstvo socijalne politike i mladih otvoreno prema mladima, kao i prema nevladinim organizacijama koje zastupaju interese mladih. Bilo je vrlo korisno sudjelovati u radnoj skupini relevantinih udruga te ukazati konkretno na neke prednosti, ali i manjkavosti Zakona o savjetima mladih. S nestrpljenjem očekujemo daljnje korake Ministarstva.“, zaključila je Valerija Novak.

Post a comment