NOVA PODRŠKA OD EUROPSKE UNIJE!

Nasilje nije cool

Danas su objavljeni rezultati Natječaja za 2013. godinu programa Mladi na djelu prema kojima je projekt Medijske tvornice pod nazivom Nasilje nije cool ostvario financijsku potporu.

Nastavno na prošlogodišnju uspješnu kampanju naziva Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama! čija je glasnogovornica bila poznato HTV lice Daniela Trbović, Medijska tvornica je odlučila pojačati svoje aktivnosti i zagovaračku politiku u odnosu na pitanje cyber-bullyinga među djecom i mladima.

Budući da je projekt naišao na odobravanje kako javnosti, tako i uključenih dionika, posebice škola i roditelja, projekt se ove godine širi na osnovne i srednje škole diljem Hrvatske putem radionica koje će poticati diskusiju među mladima te na taj način izravno komunicirati željenu poruku, ali i uključiti mlade na aktivno sudjelovanje u mijenjaju ponašanja jedni prema drugima, kako u fizičkom, tako i u virtualnom svijetu.

Cilj programa Nasilje nije cool jest potaknuti diskusiju na školskim hodnicima, doprijeti izravno do ciljne skupine te tako približiti temu onima koji u njoj najviše sudjeluju, bilo kao žrtva, bilo kao nasilnik. Na radionicama će sudjelovati stručnjaci iz područja psihologije, socijologije, pedagogije, ali i poznate osobe s kojima se mogu poistovjetiti kako bi potakli razgovor o nasilju. Polaznike radionice motivirati će se da snime svoj video o tome kako oni vide problem nasilja na društvenim mrežama. Na taj način djeca i mladi steći će nova znanja, stvoriti veću društvenu uključenost budući da je program radionice istraživačkog, edukacijskog i produkcijskog karaktera, a imati će i priliku voditi otvorenu debatu s vršnjacima i stručnim osobama o načinima zaštite na Internetu te pravilma ponašanja u svakodnevnoj online komunikaciji.

U ovom projektu podršku su nam pružili učitelji i profesori iz udruge Suradnici u učenju, te ovim putem želimo izraziti veliku čast i zadovoljstvo što ćemo zajedničkim snagama moći dalje ukazivati na problem cyber-bullyinga, te raditi na sustavnoj edukaciji i prevenciji međuvršnjačkog nasilja na Internetu. Hvala Agenciji za mobilnosti i programe Europske Unije što su prepoznali našu inicijativu kao važnu za mlade u Hrvatskoj!“, izjavila je predsjednica udruge Medijska tvornica Valerija Novak.

Post a comment