Na snimanju u Rijeci!

“Nasilje nije cool” Ekipa Medijske tvornice danas je u sklopu projekta “Nasilje nije cool” održala snimanje u osnovnoj školi “Fran Franković” u Rijeci. Ukupno 19 učenika viših razreda osnovne škole Fran Franković iz Rijeke danas je sudjelovalo u prvoj fazi projekta Medijske tvornice koji predstavlja nastavak prošlogodišnje kampanje – “Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!”, a provodi se uz sufinanciranje Europske komisije kroz program Mladi na djelu, sredstva Gradskog ureda za obrazovanje i šport te uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, suglasnost Ministarstva socijalne politike i mladih te preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Cilj projekta “Nasilje nije cool” jest potaknuti diskusiju o cyber-bullyingu na školskim hodnicima, doprijeti izravno do ciljne skupine te tako približiti temu onima koji u njoj najviše sudjeluju, bilo kao žrtva, bilo kao nasilnik. Tako se uz pomoć profesorice Karmen Toić Dlačićjučer održala prva faza radionice u kojoj su se, nakon provedene ankete o stupnju znanja o nasilju na društvenim mrežama, učenici podijelili u afirmacijsku i negacijsku skupinu te osmisli video skečeve za svaku skupinu. Osmišljene scenarije u kojoj su i sami glumili, učenici su snimili uz pomoć ekipe i opreme Medijske tvornice te snimatelja Davida Tešića. 

Već smo se jako dobro uhodali, pa kad dođemo u novu školu svaki put smo sve brži i učinkovitiji, a i djeca su dobri suradnici. Zadovoljno idemo dalje, sutra nas čeka Zagreb!“, zaključila je voditeljica projekta Valerija Novak.

Post a comment