MEDIJSKA TVORNICA U POPOVAČI!

“Nasilje nije cool” Snimateljska ekipa Medijske tvornice jučer je u sklopu projekta “Nasilje nije cool” posjetila OŠ Popovača u Popovači. Ukupno 17 učenika viših razreda osnovne škole u Popovači jučer je sudjelovalo u prvoj fazi projekta Medijske tvornice koji predstavlja nastavak prošlogodišnje kampanje – “Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!”, a provodi se uz sufinanciranje Europske komisije kroz program Mladi na djelu, sredstva Gradskog ureda za obrazovanje i šport te uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, suglasnost Ministarstva socijalne politike i mladih te preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje. 

Cilj projekta “Nasilje nije cool” jest potaknuti diskusiju o cyber-bullyingu na školskim hodnicima, doprijeti izravno do ciljne skupine te tako približiti temu onima koji u njoj najviše sudjeluju, bilo kao žrtva, bilo kao nasilnik. Tako se uz pomoć profesora Darka Rakića i Martine Ivić jučer održala prva faza radionice u kojoj su se nakon provedene ankete o stupnju znanja o nasilju na društvenim mrežama, učenici podijelili u afirmacijsku i negacijsku skupinu te osmisli video skečeve za svaku skupinu. Osmišljene scenarije u kojoj su i sami glumili, učenici su snimili uz pomoć ekipe i opreme Medijske tvornice te snimatelja Davida Tešića. 

Snimanje je bilo jako zabavno i zanimljivo. Budući da su učenici bili dobro uigrani, pojedine scene smo snimili iz jednog pokušaja. Očekujem vrlo dobre uradke jedne i druge skupine. Bit će to napeta debata.”, zaključila je voditeljica projekta Valerija Novak nakon snimanja.

Post a comment