Pozivamo vas na koncert!

“Nasilje nije cool” “Dislajkam mržnju”

Projekt Nasilje nije cool koji udruga Medijska tvornica provodi po školama diljem Hrvatske posljednjih godinu dana, a čiji je cilj edukacija i prevencija vezana uz temu cyberbullyinga i govora mržnje na internetu, završava svoje aktivnosti velikim koncertom protiv nasilja. Koncert “Nasilje nije cool” čiji će prihod ići Savjetovalištu protiv nasilja djece i mladih Luka Ritz održati će se u zagrebačkom kazalištu Vidra, u utorak 06. svibnja s početkom u 20 sati.

Mnogi poznati glazbenici rado su se odazvali ovoj akciji koja ima društveno odgovoran cilj, pa će posjetitelje tu večer zabavljati: grupa Connect, Lana Jurčević, Ivana Kindl, Leteći Odred, Luka Nižetić, Slavonia Band, Sandi Cenov i Teška industrija.

Cijena ulaznice za učenike, studente i umirovljenike iznosi 25,00 kuna dok cijena ulaznice za ostale građane iznosi 50,00 kuna. Ulaznice za koncert koji organiziraju Medijska tvornica i HDS Zamp mogu se kupiti na blagajni kazališta Vidra, Draškovićeva 80, Zagreb te direktno u udruzi Medijska tvornica, Ljudevita Posavskog 36, Zagreb. 

Ovim putem želim pozvati sve građane, a posebno djecu i mlade da dođu na koncert i kažu odlučno NE nasilju. Očekuje nas spoj glazbe, edukacije, ali i zabave; prisjetiti ćemo se najzabavnijih trenutaka sa snimanja u 15 škola koje smo obišli u sklopu projekta. Dođite!“, poručila je voditeljica projekta i organizatorica koncerta Valerija Đurđević iz Medijske tvornice.

Cilj programa Nasilje nije cool je potaknuti raspravu o cyberbullyingu na školskim hodnicima, doprijeti izravno na ciljne skupine i na taj način približiti temu za one koji sudjeluju u njoj najviše, bilo kao žrtva ili kao nasilnik. Kroz medijske radionice organizirana su interaktivna video-snimanja i otvorene rasprave o cyberbullyingu, govoru mržnje i nasilju na internetu općenito. U prvoj fazi  sudionici su motivirani za izradu vlastitog videa o tome kako oni vide problem nasilja na internetu. U drugoj fazi održavaju su debate o problemu cyberbullyinga na kojima sudjeluju stručnjaci iz područja psihologije, sociologije ili pedagogije za poticanje otvorene rasprave među sudionicima. U projekt je uključeno 15 osnovnih i srednjih škola u 10 gradova na području RH čime se obuhvatilo preko 300 djece i mladih u edukaciji i prevenciji cyberbullyinga i govora mržnje na internetu.

Nasilje nije cool provodi se kroz program Mladi na djelu, te je krajem prošle godine postao partnerski projekt u sklopu kampanje Vijeća Europe “No Hate Speech Movement”, koji se u RH provodi kroz Ministarstvo socijalne politike i mladih pod nazivom “Dislajkam mržnju – NE govoru mržnje na internetu”. Također, projekt Nasilje nije cool sufinancira se kroz Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, a provodi se uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Post a comment