PREDSJEDNICA MEDIJSKE TVORNICE IMENOVANA U NACIONALNI ODBOR ZA SPRIJEČAVANJE GOVORA MRŽNJE

“No Hate Speech Movement”

Danas je ministrica socijalne politike i mladih i potpredsjednica Vlade RH Milanka Opačić, imenovala predsjednicu Medijske tvornice Valeriju Novak članicom Nacionalnog odbora za provođenje kampanje Vijeća Europe “No Hate Speech Movement”.

Vlada Republike Hrvatske se, kao uskoro punopravna članica Europske unije, odlučila uključiti u kampanju Vijeća Europe pod nazivom “No Hate Speech Movement” odnosno “Pokret protiv govora mržnje na Internetu” koja promiče nenasilno riješavanje sukoba, poziva na nenasilnu komunikaciju na Internetu i zaštitu ljudskih prava.

Nacionalni odbor, sukladno preporukama Vijeća Europe za osnivanje Nacionalnog odbora, čine predstavnici državnih tijela i udruga koje djeluju u cilju promicanja ljudskih prava, sigurnijeg Interneta, odgovornog građanstva te unapređenja kvalitete života mladih.

Zahvaljujući svojem radu u udruzi Medijska tvornica te aktivnoj borbi protiv nasilja na društvenim mrežama koju je Valerija Novak zajedno sa svojim suradnicima provodila tijekom 2012. godine, a koja se nastavila i 2013 kroz projekt Nasilje nije cool, Ministarstvo socijalne politike i mladih prepoznalo je njezin trud i stečeno znanje i iskustvo te ju pozvalo da se pridruži Nacionalnom odboru što je predsjednica bez razmišljanja odmah i prihvatila.

Kada su me nazvali iz Ministarstva i predložili suradnju, ugodno sam se iznenadila. Mišljenja sam da je ovo veliko priznanje mojem radu i potvrda uspjeha prošlogodišnje kampanje Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama oko koje smo se svi, uključujući i dopredsjednicu Maju Puhovski te volontere Medijske tvornice, stvarno potrudili. Idući tjedan me očekuje prvi radni sastanak s ostalim članovima odbora te se nadam da ćemo uspješno započeti s izradom akcijskog plana i strategije nacionalne kampanje koja će biti usmjerena na borbu protiv govora mržnje na Internetu.“, izjavila je predsjednica Medijske tvornice Valerija Novak.

Post a comment